maandag 11 augustus 2008

Voorbeschouwing zaterdag Prikkel 08

PreuteLeute

Woodface opent op zaterdag. Na zijn avontuur met K’s Choice, op het wereldtoneel nog steeds één van de meest succesvolle Belgische bands ooit, maakte Gert Bettens (broer van Sarah Bettens) met zijn nieuwe band Woodface in 2005 het onvolprezen debuut “Good Morning Hope”. Twee jaar later is de opvolger “Comet” een feit. Omdat er ditmaal resoluut werd gekozen voor een andere aanpak tijdens zowel het schrijfproces als de opname, wordt al snel duidelijk dat “Comet” allesbehalve een blauwdruk is van zijn voorganger. Duidelijk meer 'rock 'n roll' in Comet.

Preuteleute werd eind 2002 opgericht toen Sebastien Dewaele (Alain) en Tom Vanrijckeghem (ook Alain) hun koppen bij elkaar staken en hun krachten bundelden om, via humor, hun visie op de wereld te delen met al wie het wou aanhoren. Sebastien studeerde aan het Conservatorium van Gent en is Meester in de dramatische kunst. Tom studeerde aan de Rockacademie in Tilburg (Nederland) en is beroepsmuzikant.Nu, dat pretenderen ze toch...Na het succes van hun eerste cd "Ostensche Pretensche" toerden ze in 2003 - 2004 door Vlaanderen met hun eerste volledige show.
In 2005 - 2006 was het met deel 2 van “Ostensche pretensche” dat het vissers-zonen-duo, pretentieloos en zonder blad voor de mond rondtoerden. Het land teisterend met hun aangebrande mix van cabaret en muziek.In de zomer van 2007, op de Paulusfeesten, stelde het duo zijn tweede full-cd, "levenslessen" voor aan het grote publiek.Op dit ogenblik trekken ze met hun "levenslessen" doorheen bossen, dorpen en rivieren. ...coming soon to somewhere near you... Stand - up comedy van de bovenste plank.
Het duo wordt live bijgestaan door een drummer (Marc Bruyn) en een bassist (Pieter van de Berkmortel). Ook in de studio misbruikt preuteleute deze 2 jonge mannen. Beide ritmesectiesten wonen in Nederland en verstaan de ballen van wat de twee Oostendenaren zingen. Misschien maar best voor hen ook...

De Kortrijkse groep Balthazar is één van de jongste revelaties binnen het Belgische pop/rockwereldje. Ondanks hun jonge leeftijd - pas twintig - zetten zij de mooie traditie verder die ons landje op het vlak van dit soort rockgroepen heeft.

Met The Paranoiacs staan nog eens oude rockers op het podium op Prikkel. Ze zijn misschien iets minder bekend dan Clouseau, maar ze bestaan wel al langer. In 1984 stonden 4 jonge rockers in een typische Vlaamse garage aan de wieg van de Paranoiacs, een groep die sindsdien, tja, garagerock maakt. Hun deelname (en finaleplaats) aan Eurosong 2008 met de single ‘Shout it Out’ geeft hun lange en rijkgevulde carrière een nieuwe schwung.

Turbopascals Tomas De Soete & Davy De Meyer - VERY BAD DJ's. Het recept? Tomas draait een vette streep electro, terwijl Davy jaren tachtig-kleppers uit de platenbak vist. Voeg er een scheut rock aan toe en zelfs een doveman hoort van ver dat de mayonnaise pakt. Met hun verschroeiende mixtempo trakteren ze elkaar telkens opnieuw op een onvoorspelbare rollercoasterrit waar zelfs Darthvader van gaan dansen. Niks is fout, als het maar op het goede moment komt. Dat weet elke dame, waarmee we meteen bij hun ware drijfveer belanden: de onvoorwaardelijke overgave van elk voor vibraties vatbaar vrouwmens op inlandse dans- en andere vloeren.

Geen opmerkingen: