dinsdag 5 augustus 2008

RIP Johny Thio

Gisteren maandag 4 augustus heeft Hooglede één van zijn smaakmakers verloren. Ex-Rode Duivel en ex-Club Brugge kapitein, maar vooral volksmens Johny Thio is thuis onverwacht overleden.

Johny Thio, geboren op 2 december 1944, kwam als 19-jarige over van Club Roeselare naar Club Brugge. De vlugge rechtsbuiten moest het eerste seizoen met Club Brugge nog tegen de degradatie vechten, maar enkele jaren later won hij samen met o.a. ‘compagnon de route’ Pierre Carteus in 1968 en 1970 de Beker van België. In 1973 zorgde het koningstrio Carteus , Thio en 'Lotte' Lambert voor de eerste naoorlogse titel voor Club Brugge.
Na zijn successen als voetballer bij Club Brugge werd Johny ook nog trainer bij o.a. Club Roeselare en Eendracht Hooglede.

We herinneren allen Johny ook als toezichter op het containerpark in Hooglede, waar hij - altijd vriendelijk - iedereen hielp.

Onder andere vissen was zijn hobby, maar hij was het liefste onder de mensen. Voor een pintje en een praatje kon je altijd bij Johny zijn.

Oprechte deelneming aan Christine en de familie.
We zullen je missen, Johny!

2 opmerkingen:

Sofie zei

Op het nieuws zeggen ze dat lijk nie dat hij op het containerpark werkte :p

Maar niettemin: RIP

Unknown zei

Johnny,6 jaar was het een genoegen om jouw als collega te hebben,in Hooglede.Je lach werkte aanstekelijk,een goede babbel liet je niet liggen.7 maanden op pensioen en dan dit...er heerst ongeloof,je wou nog zoveel doen,samen met Christine.Een laatste groet heb ik je gebracht,het was geen laatste weerzien.MERCI en tot in de blauw-zwarte hemel.