woensdag 13 augustus 2008

Voorbeschouwing zondag Prikkel 08

De Dolfijntjes XXL

Eerst De Toâpe Geraapte. Met hun allround repertorium, gaande van lichtklassiek, jazz tot reggae, dance, pop rock, ambiance zorgen de muzikanten van toapegeraapte op muzikaal gebied, optimaal voor hun publiek, of het nu dichtbij of veraf is,jong of oud is of vroeg of laat?

Daarna Sofia Annesiadis. 17-jarig muzikaal talent uit Torhout met Griekse roots. Muziek is haar grootste hobby. Ze wil vooral zingen en op een podium staan om haar zelfgeschreven liedjes te laten horen. Onlangs beloofde zanger Brahim haar dat ze een demo mag opnemen in zijn eigen opname-studio. Een eerst stap in de richting van een muzikale carrière…

Eindelijk op het podium in Hooglede : De Dolfijntjes XXL. "Schlagers in Seattlesaus. Verbijsterende interpretaties van evergreens en liedjes die zich een plaats hebben verworven in het muzikale onderbewuste ..." "Een eigenzinnig, hedendaags turbo-balorkest dat een publiek volledig uit zijn dak kan doen gaan ..." "Vlaamse en wereldklassiekers door de molen van de knettergekke Dolfijntjes, dat geeft punk-funk-chanson-noise-polka-disco-jazz met maximale onnozelheid als rode draad ..."

Als afsluiter op het podium De Nieuwe Snaar. Tussen de zomer van 2005 en de aankomende zomer van 2008 liggen welgeteld drie volle jaren. De Nieuwe Snaar hield zich tijdens die periode onledig met het creëren en het ( driehonderdtwintig keer !!!) uitvoeren van misschien wel hun wonderlijkste voorstelling ooit: HELDEN. Het spectaculairste en/of muzikaal-spannendste deel van die voorstelling wordt nu klaargestoomd voor de zomerse festivalpodia.

Geen opmerkingen: