dinsdag 5 augustus 2008

Aar-Thurfeesten '08 : een geslaagde editie


De Aar-Thurfeesten anno '08 zijn gepasseerd en mogen als geslaagd beschouwd worden.

Er was weer heel wat volk op de kaarting op vrijdag, getuige een volle tent. Ook onze nieuwste infrastuctuur had heel wat aftrek. De toJOg - toog genoemd naar bedenker en uitvoerder Jo Labaere - is een instrument waar vele verenigingen jaloers van zijn.

Op zaterdagnamiddag mochten de senioren van de Rodenbachwijk terug aanschuiven voor een kopje koffie en stukje taart, iets wat altijd gesmaakt wordt.
's Avonds was het genieten van heerlijke mosselen (geen Belgische!) klaar gemaakt door 'Ter Wilghen' uit Roeselare. Meer dan 150 porties mosselen in anderhalf uur tijd individueel klaar gemaakt, een puike prestatie! Frituur Danny zorgde voor de lekkere frietjes er bij.
Daarna barstte het avondfeest los. De eerste uren werd enkel Nederlandstalige muziek gespeeld, na een tijdje werd uitgebreid naar alles wat ambiance bracht. De dansvloer was geen enkele keer leeg gedurende de hele avond.

Toen al kwamen de eerste rommelmarktkramers toe. Het nieuwe systeem met voorinschrijvingen maakte het voor de organisatie en de kramers heel wat gemakkelijker en voor de wijkbewoners heel wat rustiger. Ondanks het mindere weer waren er toch ongeveer 500 standen. Op zich een grote rommelmarkt, maar in vergelijking met andere jaren was de wijk niet volledig gevuld. Het weer was zoals gezegd de grote spelbreker. Om 11u00 zorgde een regenvlaag weliswaar voor een volle feesttent. Alles heeft dus een positieve kant. Tijdens het middagmaal (warme beenhesp van slagerij Ghekiere) aan de feesttent bleef het doorgaans droog.
Positief was ook het hoge bezoekersaantal. Ongeveer een 15.000 à 20.000 bezoekers zakten af naar Hooglede.

De organisatie dankt alle medewerkers, bezoekers en sponsors van de Aar-Thurfeesten voor een prima verlopen editie en nodigt iedereen uit voor volgend jaar op 31 juli en 1 en 2 augustus!

3 opmerkingen:

Sofie zei

euhm, die dansvloer was nu ook niet elke keer vol hé. Optimist!

Frederik Sap zei

Optimism is a moral duty (Karl Popper)

Bolle zei

Optimist tot in de kist (Bolle Jeffrey)

Hehe was weer een leuk feestje :D

Er staat een paard in de gang... tjoelala hopla hoi hoi